Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

30 Dec 2009

AZAM KEMENANGAN

Minggu lepas, Umi ada call dan beritahu saya tentang kepulangan dari Mekah. Alhamdulillah, selesai sudah ibadat Umi. Yang Umi selalu ingatkan saya adalah berkaitan hubungan kita dengan Allah. Betul juga kata Umi. Allah tak selalu makbulkan terus doa kita. Mungkin ada hikmah. Dan Umi kaitkan semua kuasa Allah tu dengan karier kita semua, sebagai PENDEBAT. Umi kata, kali ini tak boleh pandang belakang dah. Kena struggle untuk tournament 2010, tapi, jangan lupa study pulak. Tugasan sebagai kapten akan saya lakukan, insyaAllah. Namun, sekadar beri nasihat mungkin boleh, tapi untuk mendidik rakan seperjuangan, saya rasa saya tak layak Umi. Jadi, saya akan lakukan apa yang termampu. InsyaAllah, di samping mengadakan latihan untuk tournament 2010, saya juga sudah merancang beberapa strategi untuk digunapakai dalam kaedah meningkatkan lagi prestasi pasukan sama ada junior mahupun senior.

Umi ada mencadangkan supaya kaedah mentor-mentee segera dijalankan. Jadi, insyaAllah, dalam minggu kedua akan saya adakan mesyuarat untuk task tersebut. Seperti biasa, siapa yang menjadi 1st speaker, dia akan mendidik semua junior 1st. Maknanya, bolehlah juga saya jalankan pemantauan prestasi ataupun NKRA/KPI yang sekarang menjadi buah mulut orang ramai. Mungkin ia akan menjadikan beban kepada senior yang F5, tapi kita kena ingat, itu adalah tugasan kita. Jadi, mahu atau tidak, harus kita galas bersama.

Setakat itu sahaja, tidak banyak yang ingin saya rencanakan. Mungkin dikesempatan akan datang akan kami update blog ini sekerap mungkin walaupun besar kemungkinan kami tidak dapat memenuhi tuntutan tersebut. Saya harap, adik2 junior mampu menunjukkan prestasi terbaik anda pada pertemuan debat akan datang. Sekian.

-hexa paman(C)-

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI BLOG KELAB HOKI STAR.KAMI MENGALU-ALUKAN SEBARANG KOMEN ANDA

2 comments :

imanshah said...

wah2 NKRA sekarang..huhu..Usul NKRA pun best jugak diperdebatkan

Kelab Debat Bahasa Melayu Sekolah Tuanku Abdul Rahman said...

huh...
kena dapat bantuan cikgu la tapinya...
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...